Međunarodmi turnir za dječake rođene 1998 godine i mlađe, Prešov – Slovačka

Dana 27.08.2009. ekipa '98 godišta uputila se na svoj prvi međunarodni turnir u Prešovu - Slovačka. Trebali smo krenuti sa dvije ekipe, ali zbog bolesti i ozljeda na put smo krenuli sa samo 12 igrača.

U ekipi su bili: Karlo Horvatić, Patrik Okanović, Ronald Božić, Nikola Brdarić, Filip Perić, Adrian Išić, Dino Milovac, Karlo Hruškar, Gregor Pipić, Patrik Puljić, Vjekoslav Vondra, Gabrijel Zelić, te treneri: Josip Mesnik i Tomislav Petanjek.

Nažalost na granici se nastavljaju nevolje gdje, zbog nemarnosti i neozbiljnosti roditelja, ostajemo bez našeg jedinog golmana kojemu je istekla putovnica. Nakon desetosatnog putovanja (od toga dva izgubljena sata na granici) stižemo u Prešov, lijepi gradić veličine Osijeka.

U petak 28.08. počinjemo sa utakmicama. Prvu utakmicu unatoč lošoj igri dobivamo, slijedeće dvije utakmice igramo bolje, ali su protivnici jači i unatoč čvrstom otporu gubimo obje. Poslije večere treneri imaju seminar i međusobno druženje, dok se igrači zabavljaju na kuglanju.

U subotu 29.08. igramo zadnje dvije utakmice u skupini. Prvu utakmicu protiv ekipe iz Rumunjske dobivamo relativno lagano. Drugu protiv domačina u prvom poluvremenu gubimo sa 10 : 1, te se tek nakon dobre bukvice u poluvremenu budimo i na kraju sa rezultatom 11 : 12 pobjeđujemo te zauzimamo treče mjesto u skupini (tu se istaknuo naš zamjenski golman Nikola sa nekoliko dobrih obrana u drugom poluvremenu).

U nedjelju 30.08. igramo opet toplo – hladno te na kraju gubimo. Nakon toga slijedi zatvaranje turnira i povratak kući kamo stižemo u toku noći. Zahvaljujemo se domaćinima na vrlo srdačnom prijemu i gostoljubivosti, te našem Vozaču Zoranu koji nas je sigurno vozio tamo i natrag. Isto tako Željeli bi čestitati sportskim prijateljima iz RK Viro – Virovitica koji su u našem godištu osvojili turnir, a u '96 godištu bili treći te su proglašeni za pobjednika cijelog turnira.

Posebno poglavlje posvećujemo igraču Karlu Horvatiću koji je cijelo vrijeme turnira svojim ponašanjem i zalaganjem na terenu i izvan njega pokazao kako se bori za boje kluba, te je kao nagradu zato uvršten u najbolju sedmorku turnira. Nadamo se da če se ostali igrači ugledati na njega te da ćemo se kući vračati sa još boljim rezultatima.

Slike se nalaze na javnom foto albumu kluba.

Rezultati skupina:

RK Maksimir-Pastela – MHK Slavoj Trebišov 8 : 6

Tatran Prešov-bieli - RK Maksimir-Pastela 16 : 6

RK Maksimir-Pastela – RK Viro Virovitica 6 : 10

HC Minaur Baia Mare - RK Maksimir-Pastela 8 : 14

Tatran Prešov-zeleni - RK Maksimir-Pastela 11 : 12

Za 3. mjesto:

Tatran Prešov-zeleni - RK Maksimir-Pastela 12 : 10

 

Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.