1. HMKRL

U 6. krugu 1. HMKRL gostovali smo u Sisku kod istoimenog domaćina, te ekipe Dugog Sela. Prvu utakmicu igramo sa vječitim rivalima u ovoj ligi gdje je svaka lopta izuzetno važna i djelomično odlučujuća. U prvom poluvremenu smo u konstantnom vodstvu od 1-4 pogotka prednosti, ali nikako ne uspjevamo prelomiti susret već u tom razdoblju, pa umjesto + 4 (napad sa igračem više na +3), gubimo loptu i poluvrijeme završava sa 8:6 za nas. Sisak u nastavak ulazi odlučno i jako, pa nakon nekoliko naših brzopletih akcija, iz polukontre brzo izjednačuje na 8:8. Tada opet radimo seriju 6:3, ali se domaćin ne predaje i izjednačuje na 15:15. Na +1 za nas 4 minute do kraja, Šalić dobiva treće isključenje, ali do kraja susreta odlično reagiramo i ne primamo pogodak u tom periodu, a zabijamo 2 za finalnih 18:15. Sisčani u nijednom trenutku nisu vodili tokom utakmice, pa se slobodno može reći kako su naši dečki potpuno zasluženo uzeli velike bodove sa vrućeg gostovanja.

Druga utakmica donosi nam prvaka Hrvatske. Rasterećeni jer smo već obavili veliki dio posla u prvom susretu, ulazimo vrlo dobrim napadom i katastrofalnom obranom na njihovom najboljem igraču Grubišiću. Jednostavno ga u igri 1:1, pa i 1:2 nisu mogli čuvati, pa je nakon uvodnih 5:7 za Dugoselčane, ogromna crna rupa u našoj igri vodela nas do veliki -16 7 minuta do kraja utakmice. Protivnik je prvu utakmicu dana protiv Moslavine igrao sa pola gasa, i čuvao se za nas, a naši dečki su morali krvavo raditi za bodove protiv Siska. Slabija rotacija, manjak snage u tim trenucima i protivnikova kvaliteta doveli su nas do poraza od 14:25. Treba reći da su dečki koji su završili utakmicu (dečki sa manjom minutažom) odradili dobar posao u igri sa njihovim igračima s klupe, te im na tome treba čestitamo.

Da sumiramo, uzeli smo 2 velika boda i sada kreću pripreme za zadnji krug i opet dvije izuzetno bitne i teške utakmice sa RK Rudar i RŠ Karlovac.

RK Sisak : RK Maksimir Pastela 15:18 (6:8)

RK Dugo Selo : RK Maksimir Pastela 25:14 (16:5)

Sastav: Perić, Stankić, Martić, Draženović, Goreta, Jerković, Šimić, Lopac, Novaković, Drinovac, Šalić, Čulo, Matijašec, Posenjak

Treneri: Kristijan Subić, Vedran Krkač

Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.