Završnica PH 2004/2005

Ekipa dječaka rođenih 2004/2005 suvereno se kvalificirala na završnicu PH u Umagu sa 26 pobjeda u isto toliko utakmica. Na državnom prvenstvu bili smo smješteni u skupini B, zajedno sa ekipama RK Poreč, RK Solin, RK Nexe i GRK Varaždin.


Natjecanje u skupinama otvorili smo protiv ekipe RK Poreča, gdje smo tijekom cijele utakmice kontrolirali igru i rezultat. ali uz ne baš bajnu igru u početnim minutama utakmice ostvarujemo prvu pobjedu rezultatom 22:10.
Druga utakmica dana, ujedno je bila i najteža u skupini protiv odlične i neporažene ekipe u prvenstvu RK Solin, ujedno i prve ekipe regije Jug. Tijekom cijele utakmice imali smo prednost, ali dječaci Solina nisu nam dopuštali da se odlijepimo na značajniju razliku, te su odličnim proigravanjima u napadu i čvrstom obranom pokušali nametnuti svoj ritam igre. Na kraju ostvarujemo pobjedu rezultatom 21:14.
 
Drugi dan prvenstva otvorili smo pobjedom protiv ekipe RK Nexe. Jednosmjerna utakmica od prve do zadnje minute, gdje su naši dječaci povećavali rano stečenu prednost do konačnih 25:11.
Zadnja utakmica u skupini bila je protiv GRK Varaždin. Od prve minute utakmica je bila jednosmjerna, gdje smo samo povećavali rano stečenu prednost. Tijekom cijele utakmice vrlo lako smo dolazili do izglednih prilika za postizanje pogodaka, ali smo nažalost bili i dosta neprecizni prilikom realizacije istih. Konačan rezultat na kraju je bio 22:9
 
Osvojivši 1.mjesto u skupini direktno smo se kvalificirali u 1/4 finala. Tu nas je čekala odlična ekipa RK Bjelovar, sa izrazito nadarenim i fizički moćnim pojedincima. Tijekom prvog poluvremena vodila se rovovska bitka za svaku obranu i napad, a u tom nadmetanju su naši dječaci ipak bili malo uspješniji, pošto smo na poluvrijeme otišli sa prednošću 12:8. Drugo poluvrijeme nastavili smo u istom ritmu i na kraju zasluženo slavili u run and gun utakmici bez obrana rezultatom 24:19, te se kvalificirali u polufinale.
 
Zadnji dan turnira otvorili smo polufinalnom utakmicom protiv najbolje ekipe zapadne regije, ekipe Trsata. Fizički moćni i agresivni zadavali su nam dosta problema, kako u obrani, tako i u napadu, te smo tijekom cijelog prvog poluvremena bili u egalu i izmjenjivali se u vodstvu, malo mi malo oni. Drugo poluvrijeme otvaramo puno boljom igrom u oba smjera i konstantno povećavamo prednost do konačnih 20:13 i prolazak u finale.
 
Zadnja utakmica turnira bila je protiv naših starih znanaca ekipe koju smo u zadnje 4 godine pobijedili 15-tak puta, kao i prošle godine u finalu državnog prvenstva. Utakmicu smo otvorili solidnom obranom i kreativnim napadom, gdje smo ostvarili prednost od 7:3, nakon toga dolazi do podsvjesnog opuštanja u igri naših dječaka prvenstveno u fazi napada, gdje smo tehničkim greškama, solo akcijama, nerezonskim šutiranjem i stvaranjem problema, sami sebi naštetili i vratili protivnika u igri. Prestali smo igrati svoju brzu igru i samim time umrtvili sami sebe, a suparniku dali mogućnost da okrene utakmicu u svoju korist, što su na kraju i učinili. Na kraju zaslužena pobjeda zagreba, ali i gorak okus u ustima da smo sami sebe pobijedili, ali i odličan motiv i pouka za budućnost, da ti nitko ništa ne će pokloniti u životu, te da se za sve moraš sam izboriti. Iz ovog poraza moramo samo učiti i izaći iz njega još jači, spremniji i motiviraniji za nove prepreke pred nama.
 
 
Na kraju čestitke našim dječacima na odličnom turniru i srebrnoj medalji, te drugom finalu PH u 2 godine, gdje su svojim ponašanjem, zajedništvom, dječjom radošću i iskrenošću bili primjer drugima, tako treba nastaviti i stisnut još jače na treninzima, zato što. Povremeni zastoji na našem putu ne smiju nas sputavati, nego nam moraju biti poticaj i motiv za još boljim treniranjem, da bez gubitka entuzijazma nastavimo još jače i snažnije dalje.
 
Pobjednici nisu oni koji nikada ne gube, pobjedini su oni koji nikad ne odustaju.
Jedan za sve, svi za jednog. Maksimir Pastela!
 
Čestitke našim dječacima Ivanu Čuli na izboru za najboljeg lijevog vanjskog i Svenu Majdaku na izboru za najboljeg pivota, završnice PH, ovo vam mora biti samo dodatni motiv za još jačim treningom.
 
SASTAV: Prpić, Radaković, Žnidarčić, Zovak, Mamić, Čulo, Maraković, Tomšić, Bodrožić, Dombaj, Kramberger, Materljan F., Preglej, Materljan I., Majdak i Perić
 
TRENERI: Hrvoje Turković i Vedran Krkač
 

 18765727 1677939488902482 7584573776917555277 n

Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.