HMRKL 1994. - odlične igre na teškom gostovanju u Karlovcu


Nastavak kadetske lige počeli smo u Karlovcu protiv istoimenog domaćina i Medveščaka. Podsvjesno smo se nadali barem jednoj pobjedi, ali na kraju dana kući smo otišli s dva poraza, ali i vrlo dobrom predstavom.


Prvo nešto o utakmici s Karlovcem.

Maksimir Pastela – Karlovac
Rezultat: 19:24
Sastav: Markas, Pranić, Šimunić, Markuš, Beljan, Anić, Tokić, Slunjski, Vuksanović, Leko, Bašić, Trninić, Lončar

Odličnih 30 minuta u utakmici s ravnopravnim protivnikom, ali prvih deset minuta drugog poluvremena koštalo nas je  pobjede. Prvo poluvrijeme igralo se gol na gol. Imali smo odličnu obranu iz koje smo postigli nekoliko laganih golova iz kontre i imali vodstvo, ali do poluvremena domaćini ipak okreću i na odmor odlaze s +1. U napadu je vukao Lončar, a Anić je s krila zabio što je morao.

Na početku drugog poluvremena dolazi do pada u igri, napad postaje bezopasan što Karlovac iskorištava i bježi na 4-5 razlike. Kada smo smirili igru i vratili je blizu razine prvog poluvremena bilo je kasno, mogli smo samo održavati razliku. Velike pohvale idu obrani koja je, pogotovo u početku odradila odličan posao dok u napadu moramo smanjiti dionice u kojima se igra 1 na 1. Na kraju utakmice ostaje žal za propuštenom prilikom jer smo dojma da smo mogli doći do dva boda da je bilo malo više koncentracije.

Iskoristio bih koji redak i za pohvalu Jurice Pranića koji je strpljivo dočekao svojih pet minuta, demonstrirao ono o čemu se najviše govori i pokazao se kao primjer drugima kako bez obzira na rezultat ne smije doći do opuštanja i predaje. Kada je utakmica već bila riješena, minutu prije kraja u sprintu je s pivota stigao igrača u čistoj kontri, bez prekršaja mu oduzeo loptu i spriječio siguran gol. To je jedini put za napredak…


Medveščak – Maksimir Pastela
Rezultat: 20:15
Sastav: Markas, Pranić, Šimunić, Markuš, Beljan, Anić, Tokić, Slunjski, Vuksanović, Leko, Bašić, Trninić, Lončar

Ponovno odličan početak protiv objektivno jačeg protivnika u kojem vodimo prvih desetak minuta, ponajprije zahvaljujući Slunjskom i Tokiću kojima je odgovarala duboka obrana protivnika. Kada se Medveščak spustio u 6:0 polako preuzimaju inicijativu u igri pa na odmor odlaze s +4.

U drugom poluvremenu igralo se ravnopravno. Iako je u našem napadu pala koncentracija čime smo dozvolili Medveščaku puno čistih kontri, sve je izvukao Markas na golu s nekoliko odličnih obrana. Sve u svemu solidna predstava protiv Medveščaka. Mala poruka Lončaru i Tokiću da se više koncentriraju na svoju ekipu, a ne na sve ostalo oko nje. Kada ćete se manje zamarati sucima i protivnicima, a više se posvetiti poboljšanju naše igre i rezultati će biti pozitivniji.

Na kraju vikenda ostao je pozitivan dojam predstavom u Karlovcu. U dosadašnjem tijeku kadetske lige odigrali smo većinu utakmica s objektivno jačim protivnicima, idući vikend počinje i županijska liga, a kada ponovno zaigramo u kadetskoj vjerujem da će, nastavkom kvalitetnog rada na treninzima, doći i više pobjeda.

Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.