HMRKL 1994 - Pobjeda uz lošu igru i poraz uz dobru

Sesvete - Maksimir Pastela   19:20 (8:12)
Sastav: Rakonca, Perić, Šimunić (1), Markuš (2), Ciglenečki, Anić (3), Kolak, Slunjski (6), Vuksanović, Leko (3), Mioč (1), Macan, Trninić (2), Lončar (2)

Bilo je to 40 minuta mučenja svih koji su se u to vrijeme našli u dvorani. O solidnoj igri možemo govoriti samo za prvih nekoliko minuta jer se odmah na startu odvajamo na 4 razlike i tu stajemo. Iako tu prednost držimo do poluvremena, to nije bila predstava kakva se očekuje od dečkiju, pogotovo ne protiv uglavnom dvije godine mlađeg protivnika. U drugom poluvremenu zaboravljamo da je i obrana sastavni dio utakmice i primamo, za ovakvu utakmicu, nedopustivih 11 pogodaka i dovodimo utakmicu u pitanje. Na kraju smo ipak uspjeli zadržati oba dva boda.


Maksimir Pastela - Pavleki   20:26 (8:10)
Sastav: Rakonca, Perić, Šimunić, Markuš, Ciglenečki (3), Anić (3), Kolak, Slunjski (6), Vuksanović, Leko (4), Mioč (1), Macan, Trninić (1), Lončar (2)

I samo sat vremena kasnije, bez ijednog treninga na kojem su dečki mogli naučiti nešto novo, potpuno nova priča.

Protivnik je sada realno nešto jači od nas, ali ga mi ostavljamo bez pogotka sve do sedme minute. Odličnom obranom i brzom transformacijom u napad otvaramo utakmicu s 4:0.

Tada protivnik, radi naših ispadnutih lopti u napadu, zabija dvije lagane kontre i postepeno preuzima inicijativu. Iako je naša igra zadržala nešto viši nivo, Pavleki do poluvremena odlaze na 8:10. U drugom dijelu držimo se sve do 12:14, a onda gosti rade svoju seriju od 4:0 i mirno utakmicu privode kraju. Crne rupe poput nevraćanja u obranu i sprečavanja polukontre ili nedogovaranje središnjih igrača u obrani oko pivota moraju se svesti na apsolutni minimum.

Jedino što se preokrenulo između dvije utakmice je 'kliker' u glavama dečkiju pa su pokazali da kada to žele, znaju kako se igra rukomet. Ali pohvala nema. Ako se žele još koji put pročitati u dobrom svjetlu na ovim stranicama, ovakvih utakmica mora biti nekoliko U NIZU. Idući vikend nemamo aktivnosti zbog Uskrsa, tako da idući put stajemo na teren tjedan dana nakon toga, u županijskoj ligi s Trnjem.

Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.