HMRKL 1994 - Buđenje pred kraj sezone ili samo još jedan bljesak?

Ako uzmemo u obzir oba dvije utakmice, ovaj kadetski vikend je bio jedan od boljih. Tu se prvenstveno misli na zalaganje i želju dečkiju koji su 80 minuta u kontinuitetu odigrali na prolaznoj razini.

Maksimir Pastela - Poreč
Rezultat: 21:28 (12:13)
Sastav: Markas, Perić (1), Šimunić, Markuš (2), Ciglenečki (1), Anić, Slunjski (6), Vuksanović, Leko (2), Mioč, Bašić (4), Vlahović, Trninić (1), Lončar (4)
Trener: Tony

Poraz od sedam razlike zvuči malo previše s obzirom na događanja na terenu. Prvo poluvrijeme bili smo u egalu, izmjenjivala su se vodstva i nakon dugo vremena smo mogli pričati o rukometu. A to se vidjelo od prvog napada kada je svaki dobar potez nagrađen pljeskom i bodrenjem suigrača. Obrana je, uz tu i tamo koji kasni izlazak na pucača, bila solidna, Vuksanović na golu je obranio što je morao i nešto više od toga, a u napadu je nakon dugo vremena vukao Bašić, pokazao što sve zna i da je duga bolest malo po malo iza njega. A iako smo u prvom napadu drugog poluvremena izjednačili i mirisalo je na nastavak dobre igre, ritam nam je malo pao. To nije bila ona klasična crna rupa kakve smo inače imali i kojima smo protivniku dozvoljavali velike serije, ali u ovom dijelu je na svaki naš gol, protivnik zabio dva i tako se malo po malo odvajao. Zaslužena pobjeda gostiju iz Poreča.
 

Buzet - Maksimir Pastela
Rezultat: 16:20 (8:11)
Sastav: Markas, Perić (1), Šimunić (4), Markuš (1), Ciglenečki (1), Anić, Slunjski (1), Vuksanović, Leko, Mioč (5), Bašić (1), Vlahović, Trninić (1), Lončar (5)

Odmah nakon Poreča čekao nas je Buzet, utakmica koju smo morali dobiti i samim time dečki su pod većim pritiskom ušli u utakmicu. Protivnici su u prva tri napada zabili tri s(p)retna gola s 12-13 metara dok smo mi u napadu lagano dolazili do prilika, ali pogađali stative i na semaforu je pisalo 3:0 za Buzet. Tada lopte u napadu počinju ulaziti u gol, riješavamo ga brzo i efikasno, ali obrana još uvijek kaska i protivniku ulazi što god i od kuda god pukne. I tako je trajalo do 8:6 za goste iz Istre. Zatim konačno preuzimamo konce, do poluvremena radimo seriju 5:0, a nakon njega još 3:0 pa smo konačno došli do prihvatljivijih 14:8. Ali da cijeli vikend ipak ne bi prošao bez crnih rupa dečki su se pobrinuli kada su protvniku dozvolili da se vrati na samo 14:12. Do kraja dodajemo još malo gasa i upisujemo bodove koje smo i trebali. Solidna predstava vižljastog Mioča koji svojom eksplozivnošću dolazi do puno prilika, konačno raznovrsnost šuteva Šimunića i nakon dugo vremena ponovno direktan i probojan Lončar. Još samo kad bi malo više u svoju igru uključio i često slobodno krilo.

Idući vikend se opet malo družimo sa starijima, čeka nas županijska liga. A do kraja kadetske imamo još dva kruga i četiri utakmice, a zadovoljavajuće bi bilo da barem dvije budu pobjede. Ali važnije od toga bit će da se ponovi pristup, želja i motivacija iz ovog vikenda. Ako to uspijemo, ni neizbježna selekcija ne bi trebala biti toliko strašna.

Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.