HMRKL 1994. - Korak natrag, naprijed dva

Iako su nas ovaj vikend malo više pogodile ozljede i školske obveze, bio je to jedan od boljih krugova kadetske lige. Grešaka u utakmici je sve manje, a dobrih stvari sve više pa se i to osjeti na rezultatu i samopouzdanju ekipe. Utakmice koje bi unaprijed trebali dobiti, dobivamo sve lakše, a u onima u kojima je protivnik objektivno jači, pružamo sve bolji otpor.


Dugo Selo – Maksimir Pastela
Rezultat: 25:34
Sastav: Markas, Šimunić, Markuš, Ciglenečki, Slunjski, Mrkša, Leko, Bašić, Vlahović, Trninić, Lončar
Trener: Tony

Ovo je bila jedna od onih utakmica koju smo trebali pobijediti i iako će konačan rezultat pokazati +9 nas, bilo je tu malih zamjerki. Prije svega na obranu. Iako smo u 40 minuta zabili 34 pogotka, zaboravili smo da je obrana ključni dio svake utakmice. Protivnik je prelagano dolazio u prilike, bočna pokretljivost bila je slaba pa smo često ostajali u situacijama 1 na 1, a ovakve utakmice trebale bi poslužiti upravo tome da se takve greške svedu na minimum.

U napadu smo konačno vidjeli povratak dobrih igara nekih pojedinaca koji su posljednjih nekoliko kola malo ''spavali''. To se odnosi na ponovno probojnog Lončara i prije svega bržeg, a zatim i razigranijeg Slunjskog. Čak je i Leko uspio otrčati tri kontre za redom, a i Markas na golu se također polako vraća u formu.


Maksimir Pastela – Rudar
Rezultat: 26:29
Sastav: Markas, Šimunić, Markuš, Ciglenečki, Slunjski, Mrkša, Leko, Bašić, Vlahović, Trninić, Lončar
Trener: Tony

Glavni zadatak protiv pete momčadi lige koja ujedno igra na domaćem terenu bio je pružiti što bolji otpor i dobro ih namučiti. U tome smo uspjeli i više od očekivanog. Iako je Rudar imao samo 20 minuta odmora nakon njihove teške utakmice sa Zagrebom, zahvaljujući našoj dobroj predstavi vodili smo veći dio utakmice. Od prve minute počinjemo s brzom loptom u napadu, čvršćom obranom i golmanom koji brani ono što prođe što se i osjetilo na rezultatu. Napad ponovno predvode Lončar i Slunjski i sve do 30. minute imamo pozitivan rezultat. Ali tada s igračem više radimo vezane greške u napadu, primamo dva gola iz kontre pa Rudar preuzima vodstvo i do kraja ga čuva.

Na kraju dana moramo biti zadovoljni jer se pozitivni pomaci vide, ali isto tako moramo biti još oprezniji jer je tu bilo i puno grešaka. U obje utakmice puno previše lopti ili nismo uhvatili ili smo ih krivo dodali, a i sami sebe smo pogađali u nogu. Kada to smanjimo i još malo stisnemo zube u obrani, bit će puno bolje. Do kraja sezone ostala su dva vikenda, odnosno četiri utakmice, što županijske, što kadetske lige, ali naše misli se polako preusmjeravaju na turnir koji organizira naš klub krajem lipnja.


Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.