'94. u zadnjem vikendu bez pobjede

I dečki '94. godišta pozdravili su se sa službenim utakmicama za ovu sezonu. Ali na ne baš najljepši način. Iz tri utakmice uzeli smo samo jedan bod i tako zaključili još jednu napornu sezonu. Krenimo redom...

županijska liga, 26. kolo, Zlatar Bistrica - Maksimir Pastela 2

rezultat   31:31 (15:16)

sastav: Štefek (10), Šimunić (2), Lesičar (9), Kolić (7), Mrkša, Mioč (2), Bašić (1)

trener Tony

S obzirom na kraj školske godine i brojnije obaveze oko učenja, krizmi i sličnog, za Zlatar Bistricu skupili smo točno 7 igrača, koliko je potrebno za jednu postavu. Zlatar Bistrica je tehnički i taktički slabiji protivnik, ali dečki su stariji i jači od naših. Zbog toga se naše '94. godište nije dovoljno oslobodilo pa su većinu posla odradili pridruženi seniorski članovi. Iako je napad s njima funkcionirao odlično, obrana je bila puna rupa pa je to glavni razlog nepovoljnog rezultata. 10 minuta prije kraja utakmice imali smo zaostatak od 4 razlike, a pet minuta prije kraja vodili smo 2 razlike. Ali domaćin nas ipak uspijeva stići i mi 10 sek prije kraja zabijamo gol za izjednačenje. Liga čiji je glavni zadatak bio dati potrebno iskustvo mlađim dečkima, ove je sezone ispunila zadatak.


kadetska liga, 11. krug, Maksimir Pastela - Kozala

rezultat   15:25 (7:11)

sastav: Mrkša, Šimunić (1), Anić, Slunjski (6), Vuksanović, Leko (2), Mioč (1), Bašić (1), Lončar (4)

trener Tony

Problemi sa školom nastavili su se i dan poslije pa nas je na jedino istarsko gostovanje ove sezone išlo samo 9 igrača. Kozala je u trenutku naše utakmice bila druga momčad mlađe kadetske lige (kasnije je, pokazalo se, tu ligu i osvojila) pa je glavni zadatak protiv objektivno jačeg protivnika bio odigrati čvrsto i muški i natjerati ih da se pošteno oznoje za pobjedu. To smo u prvom poluvremenu i uspjeli, donekle smo bili ravnopravan protivnik. Ali u drugom poluvremenu dolazi do izražaja naša kratka klupa za zamjene i rezultat raste. Napad i nije bio toliko loš, čak smo i zabili gol više nego u prvom poluvremenu, ali zbog umora se nismo dovoljno brzo vraćali u obranu pa je to Kozala iskoristila za kontre. Vuksanović na golu i Lončar u napadu su zadovoljili dok se Slunjski pokazao kao siguran izvođač sedmeraca.


kadetska liga, 11. krug, Pećine - Maksimir Pastela

rezultat   20:17 (10:8)

sastav: Mrkša, Šimunić (1), Anić (2), Slunjski (1), Vuksanović, Leko, Mioč (4), Bašić (5), Lončar (4)

trener Tony

Pećine su nam trebale biti protivnik po mjeri i, iskreno, nadali smo se pobjedi. I dok je napad cijelu utakmicu solidno funkcionirao i golove smo više-manje zabijali kako smo htjeli, čak i s igračem manje, ključ poraza bio je u lošoj obrani. Bili smo spori na nogama i previše udaljeni od svog suigrača i to je davalo dovoljno prostora igračima Pećina koji su većinu situacija 1 na 1 rješavali u svoju korist. Gotovo cijelu utakmicu protivnik je bio u laganoj prednosti, a mi smo samo stizali. Nažalost, to nismo uspjeli do kraja i kadetsku ligu završavamo pomalo razočaravajuće. 17. mjesto od ukupno 23 momčadi je ispod naših očekivanja s početka sezone.

Dečki sada u probranom sastavu imaju još mjesec dana treninga i priprema za turnir Maksimir Pastele koji nas čeka za vikend 19. i 20. lipnja. Nadamo se da će sve školske obaveze do onda biti riješene pa ćemo na turnir doći u trenutno najjačem sastavu. Od iduće sezone '94. godište se priključuje seniorskim treninzima, a kroz natjecanje u županijskoj ligi ih čeka dokazivanje za prvu momčad.Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.