HMRKL 1996. - Malo hoće, malo neće

U 5. krugu HMKRL smo ugostili ekipe Rk Mladi Rudar i Rk Arena Jadrograd.


Rk Maksimir Pastela – Rk Mladi Rudar        17 : 13  (6:5)

altKao i prije svake utakmice dogovoril smo se da ćemo krenuti maksimalno u obrani, te da nećemo srljati u napadu i da nikako nećemo podcijeniti protivnika. Ali rijetko kada riječi trenera dođu do glave naših igračima.
Iako smo pobijedili 4 razlike to je bilo sve samo ne lagana utakmica. U utakmicu smo „ušli lako ćemo“, pa smo se „čupali“ do posljednjeg zvižduka. Tokom cijele utakmice smo bili u laganoj prednosti od jednog do dva gola razlike, ali su nam protivnici stalno puhali za vratom. Obrana je ovog puta bila dobra, primili smo samo 5 pogodaka u 20 minuta. Međutim napad nam je bilo slabija strana. Trebali smo iskoristiti dobru obranu iz prvog poluvremena da napravimo razliku, te da mirno utakmicu privedemo kraju, ali nismo mogli poentirati stvorene šanse. Lopte su letile oko gola ili u golmana, a i moram napomenuti da smo imali petnaest tehničkih pogrešaka, što je nedopustivo. Malo bolji od ostalih je bio Mateo Perić koji je s nekoliko uzastopnih pogodaka pomogao da upišemo nova dva boda.

Sastav: F. Perić, Mikac, Hruškar, Rakonca, Bingula, Svetić, Orešković, Vuk, M. Perić, Kolak, Fabijanić, Vlahović, Greblički, Ivanović


Rk Maksimir Pastela – Rk Arena Jadrograd        22 : 10  (10:5)

Nakon kratke pauze (10 minuta) usljedila je utakmica protiv vrlo dobrog protivnika. Mladi Pastelaši su odlučili ovu utakmicu igrati, što  se i vidjelo na terenu. Krenuli smo agresivno, s puno želje i motiva. Obrana je bila pokretljiva i gusta tokom cijele utakmice, a mi smo gradili rezultat „laganim golovima“ (kontrama). Greške su se smanjile na prihvatljivi broj te smo bili puno efikasniji u napadu. Pohvale idu svima na zalaganju i pristupu utakmici, malo bolji od ostalih je bio Kolak.
Ostaje samo pitanje zašto naši dečki malo hoće igrati, pa malo neće. Mi se uvijek moramo mučiti protiv slabijig protivnika, a protiv ozbiljnije ekipe odigramo kako znamo. Nadam se da će dečki  to shvatiti što prije, te da nam se neće ponoviti takve utakmice gdje se vrlo lako mogu izgubiti bodovi.

Sastav: F. Perić, Mikac, Hruškar, Rakonca, Bingula, Svetić, Orešković, Vuk, M. Perić, Kolak, Fabijanić, Vlahović, Greblički, Ivanović    


Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.