Odigran još jedan krug 1. HMRKL '96

U nedjelju 27.03.2011. odigrali smo još jedan krug 1.HMRKL'96 i to u Karlovcu sa ekipom RK Karlovca i RK Ogulina, te smo postigli.......

polovičan uspjeh.

Rezultati:

RK Maksimir-Pastela - HRK Karlovac 15:24 (10:11)

RK Ogulin - RK Maksimir-Pastela 17:26 (4:14)

U prvoj utakmici smo na kraju uvjerljivo poraženi od ekipe Karlovca iako smo na poluvremenu utakmice imali vrlo aktivan rezultat. Mora se priznati da je ekipa Karlovca ušla sa pola snage u utakmicu i vjerojatno sa mišlju "lako ćemo", jer su oni ipak najjaća ekipa u ligi, uvjerljivo prvi bez ijednog poraza. Iako su igrači upozoreni na takav slijed događaja u pripremi utakmice, na žalost nismo bili pravi, dovoljno borbeni i kocentrirani da bi možda uspjeli iskoristiti takav loš pristup protivnika. Sve u svemu u glavama naših igrača kao da je podsvjesno bilo prisutno razmišljanje da nemamo šanse protiv tako jakog protivnika, a to je posebno bilo vidljivo na početku drugog poluvremena kada nam Karlovac na brzinu radi 3-4:0 te se mi jednostavno na terenu predajemo. To je sigruno jedna jako bitna karika (psihološka stabilnost i jaka volja) u treningu i pristupu naše ekipe na kojoj moramo jako puno raditi da naši igrači shvate da nema predaje do kraja utakmice, bez obzira na rezultat i da ako se već gubi cilj treba onda biti poraz sa što manje golova razlike, odnosno da se ne smiju uanprijed predavati priznavati protivniku da je bolji.

Naši igrači moraju shvatiti da nije samo dovoljno odraditi 3-4 puta tjedno po sat vremena na treningu, da nije dobro u sportu a ni u životu zadovoljavati se trenutno postignutim, nego da trebaju iz dana u dan, tjedna u tjedan težiti višim ciljevima, jačem treniranju, boljem pristupu svakom treningu i svakoj utakmici, te da su i trčanje u Maksimiru, vježbanje obrane cijeli trening i slične naoko nezanimljive stvari izuzetno bitne za što bolja postignuća na rukometnom terenu.

Na drugu utakmicu se neću puno osvrtati jer smo puno bolja momčad i to smo dokazali u prvom poluvremenu, s time da smo u dijelu prvog i cijelom drugom poluvremenu dali punu minutažu igračima, koji inače igraju manje.

Isto tako naglasiti ću da upravo ta druga utakmica definitvno mora poslužiti nekim našim "igračima" i "golmanima" (ovaj put ću bez imena i prezimena, jer će se svatko tko treba pronaći u mojim riječima), da se zamisle nad svojim igračkim i ekipnim statusom, te da je potpuno neshvatljivo da iz dana u dan iste stvari koje im se govore i savjetuju potpuno dobronamjerno i svrsishodno, nailaze na zid neshvaćanja i protivljenja.

Sastav: Perić F., Vlahović, Kolak, Perić M., Bingula, Greblički, Vuk, Svetić, Horvat, Banožić, Fabijanić, Đulabić, Rakonca, Ivanović, Trener: Perić G.

Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.