Dječak koji je tražio svoj put zašto

sij. 20, 2015

igor.cerensek

http://www.mentalnitrening.com/djecak-koji-je-trazio-svoj-put-zasto/

Bio jednom jedan dječak. Sasvim običan dječak ili je barem mislio da je posve običan. Ništa previše, ništa premalo. Bavio se sportom, no nije bio jedan od onih za koje se „znalo“ da će uspjeti. Vidjelo se da ima određeni potencijal, fizičke predispozicije, koordinacija, motorika bila je prisutna. No, usprkos tome, po ničemu nije spadao u kategoriju „tinejdžerskih zvijezda“.

Opširnije...

RODITELJI U SPORTU KAO PODRŠKA

Uključenost roditelja u sportsku karijeru djece može se predstaviti na skali koja se prostire od nedovoljne uključenosti ili potpune neuključenosti, preko umjerene ili optimalne, do pretjerane uključenosti. Ova skala, praćena opisom tipičnog ponašanja roditelja koji se nalaze na njenim krajevima, može poslužiti kao pogodno sredstvo da procjenite stupanj vlastite uključenosti u sportski život svoje djece i izbjegnete ponašanja , postupke i uvjerenja koja vrlo često vode do profila  „PROBLEMATIČNOG RODITELJA“.

Opširnije...

VJEŽBE PREVENCIJE I JAČANJA LOKOMOTORNOG SUSTAVA - vft. Patricija Šimić (Vertebra Fizio d.o.o.)

Kao što svi znamo da ima puno ozlijeda u rukometu koje igrače prate od mlađih dobnih uzrasta do seniorskog statusa, praktički kroz cijeli sportski život. Zbog loše posture i slabo razvijenog lokomornog sustava ČESTO se događaju brojne ozlijede. Treneri često ne mogu sve ove vježbe ugurati u treninge, pa bi bilo više nego poželjno da djeca i mladi rukometaši samoinicijativno odrađuju ove vježbe na svakodnevnoj bazi. Jer uz ove vježbe mlado tijelo sportaša postaje puno čvršće, fleksibilnije i snažnije, pravilno se razvija, te se smanjuje rizik od ozlijeda. Kad igrač dolazi u seniorski trenažni proces tada je već teško utjecati na neke elemente prevencije koje se nisu radile od samog početka bavljenja sportom. Zato je iznimno bitno uvrstiti ove vježbe u svoj sportski život koje oduzimaju dnevno svega 30-ak minuta.

Opširnije...

ODGOVORNOSTI RODITELJA DJECE SPORTAŠA

Ako želite svojem djetetu dobro i da se pravilno razvija kao sportaš i kvalitetan čovjek pokušajte se pridržavati ovih vrlo važnih pravila ponašanja i obrazaca kako bi trebao izgledati roditelj koji podržava svoje dijete i ne vrši pritisak na njega.

Opširnije...

Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.