Propozicije natjecanja

Rukometni turnir "MAKSIMIR 2010" u organizaciji RK MAKSIMIR-PASTELA održati će se od subote do nedjelje, 19. i 20.lipnja 2010. godine.

· Na turniru pravo nastupa imaju igrači u dvije starosne kategorije: dječaci rođeni 1994. i mlađi, te dječaci rođeni 1996. i mlađi.

· Sve utakmice se igraju u športskoj dvorani "Martinovka",Miramarska bb, Zagreb.

· Svi igrači moraju imati vjerodostojan dokument za utvrđivanje godišta igrača, (đačka knjižica, putovnica ili natjecateljska iskaznica) u svakom trenutku odigravanja turnira.

Svaka ekipa može prijaviti 16 igrača u zapisnik.
Ako dva ili više klubova osvoje jednaki broj bodova, poredak se određuje na slijedeći način:
- u izračun se uzimaju međusobni ishodi klubova o kojima je riječ, a redoslijed se određuje na osnovi osvojenih bodova na tako dobivenoj suženoj ljestvici;

- ako je broj bodova na tako dobivenoj suženoj ljestvici jednak, bolje je poredan klub koji ima bolju razliku danih i primljenih pogodaka na suženoj ljestvici;

- ako je razlika danih i primljenih pogodaka na suženoj ljestvici jednaka, bolje je poredan klub koji je postigao više pogodaka.

- ako je sve gore navedeno identično, onda će se pristupiti ždrijebu.

Za sve ostalo vrijede Propozicije natjecanja HRS-a.
Utakmice u konkurenciji dječaka rođenih '94 i mlađe igra se loptom veličine 2, a kod dječaka '96 i mlađe loptom 1-2. Igra se službenom loptom koju osigurava organizator turnira.
Za sve ekipe osigurani su sendviči i sokovi.
Osigurane su pokali i nagrade za tri prvoplasirane ekipe, te za najboljeg igrača, strijelca, golmana i trenera.
Sve informacije o turniru možete saznati na www.rkmaksimir-pastela.com


Osobe odgovorne za organizaciju turnira:
VODITELJI TURNIRA:

GORAN PERIĆ 098/9616-959, MARIO ULAMEC 091/5168051 i BORIS DVORŠEK 098/203338;

INFORMATIKA I BILTENI:

NEVENA KRAJCAR – 0912305-126;

OSOBA ZADUŽENA ZA REGULARNOST NATJECANJA I SUCE:

ŠOUREK JOSIP – 098-9389050.

· Sve utakmice sude suci Zbora rukometnih sudaca Zagreb.


· KAZNE - crveni karton dobiven zbog grubog nesportskog ponašanja (trenera, igrača, službenih predstavnika), naspram službenih osoba, protivničkog ili svojeg igrača, automatski povlači minimalno 1 utakmicu neigranja. Odluke o kaznama donositi će disciplinska komisija u sastavu Boris Dvoršek, Šourek Josip, Nevena Krajcar. U slučaju nastavka nesportskog ponašanja, uslijedit će udaljavanje istog sa športskog terena i dvorane, a može se donijeti i odluka o isključenju ekipe iz daljnjeg natjecanja.

· U grupama u prvom krugu, te u razigravanja u utakmicama za 3. do 9. mjesto nema time outa (u daljnjem tekstu TO), a u utakmicama finala i polufinala svaka ekipa ima po jedan TO u trajanju od 30 sek po svakom poluvremenu. Kod isključenja ne zaustavlja se vrijeme. U razigravanju za plasman u slučaju neriješenog rezultata izvode se sedmerci, po 3 sedmerca svaka ekipa, a ako je rezultat i nakon toga neriješen, pobjednik će se dobiti ždrijebom.


· Molimo sve klubove da maksimalno poštuju satnicu i raspored igranja utakmica, te moraju biti najmanje 30 minuta prije utakmice u dvorani. Sve ekipe su dužne prijaviti sastav 30 minuta prije utakmice na info pultu, gdje će se provjeravati godišta igrača i ispravnost iskaznica.


· U toku natjecanja klubovi će redovito dobivati biltene sa rezultatima i tablicama, koji će također biti izvješeni i na info-pultu.


· Sve ekipe za svaku utakmicu moraju imati dvije garniture dresova. U slučaju istih boja dresova, dresove mijenja drugo imenovana ekipa. Početni udarac uvijek ima prvo imenovana ekipa, osim na utakmicama sa dva poluvremena.


· Sve ekipe u svakom trenutku moraju imati dokumente sa slikom, kojim mogu dokazati identitet, pripadnost i godište svakog igrača.

· Ekipa koja sumnja u godište, tj. identitet bilo kojeg igrača, odmah po odigranom susretu uputit će pismenu žalbu vodstvu natjecanja, koje će odmah donijeti odluku koja je konačna. Zbog toga sve ekipe u svakom trenutku moraju imati dokument sa slikom, kojim mogu dokazati identitet, pripadnost i godište svakog igrača.

· Ekipa koja nastupi sa starijim igračem bit će automatski izbačena sa natjecanja i prijavljena uredovnici HRS-a.


· U toku turnira, u dvorani će biti otvoren VIP salon, u koji mogu ući samo osobe sa akreditacijom. Svaka ekipa ima pravo na dvije akreditacije (trener i službeni predstavnik).

· Svlačionice su protočne i služe samo za presvlačenje. Ekipe imaju na raspolaganju sedam svlačionica. Ekipe svoje stvari nose sa sobom u dvoranu.


ORGANIZATOR NATJECANJA NE ODGOVARA ZA NESTALE ILI OTUĐENE OSOBNE PREDMETE I DOKUMENTE SUDIONICIMA NATJECANJA I NJIHOVIM PRATEĆIM OSOBAMA, TE ZA BILO KAKVU NASTALU ŠTETU VAN ILI U DVORANI, TE PRIJE, ZA VRIJEME I POSLIJE NATJECANJA


SISTEM NATJECANJA:

94 GODIŠTE

 · Ukupno sudjeluje 10 momčadi, koje su podijeljene u 2 skupine po pet ekipa.

SKUPINA A: ZG DUBRAVA, MAKSIMIR-PASTELA, MEDVEŠČAK, MOSLAVINA, POŽEGA

GRUPA B: KRKA, PAVLEKI, DUBRAVA, RUDAR, ARBANAS

 · Sistem natjecanja je izrađen po Bergeru.

· Igra se svatko sa svakim unutar grupe. Sve utakmice u grupi igraju se 1x20 minuta, sa jednom minutom isključenja, bez TO. Utakmice polufinala i finala igraju se 2x15 minuta, sa TO i 1 minutom isključenja. Utakmice za plasman od 3 do 9 mjesta igraju se 1x20 minuta, bez TO sa 1 minutom isključenja.

 · Nakon odigranih utakmica po grupama, razigravanje se igra na sljedeći način: dvije prvoplasirane ekipe igraju polufinale po sistemu A1 – B2, A2 – B1. Poraženi igraju za 3. mjesto, a pobjednici finale. Za 5. mjesto igraju A3 – B3. Za 7. mjesto igraju A4 – B4. Za 9. mjesto igraju A5 - B5.


96 GODIŠTE

 · Ukupno sudjeluje 12 ekipe, koje su podijeljene u 3 grupa sa po 4 ekipe.

GRUPA A: LIBRA-TEHNIČAR, MAKSIMIR-PASTELA, MOSLAVINA, ZG DUBRAVA

GRUPA B: DARUVAR, ZAGREB CROATIA OSIGURANJE, DUGO SELO, UMAG

GRUPA C: POŽEGA, KARLOVAC, MEDVEŠČAK, GORICA

 · Sistem natjecanja je izrađen po Bergeru.

· Igra se svatko sa svakim unutar grupe, u trajanju 1x20 minuta, bez TO, sa jednom minutom isključenja. Utakmice polufinala i finala igraju se 2x15 minuta, sa TO i 1 minutom isključenja. Utakmice za plasman od 3 do 11 mjesta igraju se 1x20 minuta, bez TO sa 1 minutom isključenja.

 · Nakon odigranih utakmica po grupama, razigravanje se igra na sljedeći način: tri prvoplasirane ekipe i najbolji drugo plasirani, igraju polufinale po sistemu A1 – B1, C1 – najbolji drugo plasirani. Poraženi igraju za 3. mjesto, a pobjednici finale.

Za 5. mjesto igraju preostale dvije drugo plasirane ekipe. Za 7. mjesto igraju dvije najbolje treće plasirane ekipe. Za 9. mjesto igraju preostali treće plasirani protiv najbolje četvrto plasirane ekipe. Za 11. mjesto igraju preostale dvije četvrto plasirane ekipe.


Najbolji drugo, treće, četvrto plasirani određuju se na temelju osvojenih bodova u grupama, a ako je broj bodova isti, uzima se u obzir ukupna gol razlika, a ako je i to isto tko je dao više golova. Ako je sve gore navedeno isto prilazi se ždrijebanju.

Za sve ostalo vrijede Propozicije natjecanja HRS-a.