Propozicije turnira

Rukometni turnir "MAKSIMIR 2017" u organizaciji RK MAKSIMIR-PASTELA održati će se od petka do nedjelje, 16. – 18.lipnja 2016. godine.Na turniru pravo nastupa imaju igrači u TRI starosne kategorije: dječaci rođeni 2002. i mlađi, dječaci rođeni 2004. i mlađi, te dječaci 2006. I mlađi, te u JEDNOJ  starosnoj kategoriji za djevojčice: djevojčice rođene 2002. i mlađe.

Sve utakmice se igraju u športskoj dvorani XV GIMNAZIJE Zagreb (MIOC), Jordanovac 8.Svi igrači moraju imati vjerodostojan dokument za utvrđivanje godišta igrača, (učenička knjižica, putovnica ili natjecateljska iskaznica) u svakom trenutku odigravanja turnira.

Svaka ekipa može prijaviti 16 igrača u zapisnik.

Ako dva ili više klubova osvoje jednaki broj bodova, poredak se određuje na slijedeći način:

 • u izračun se uzimaju međusobni ishodi klubova o kojima je riječ, a redoslijed se određuje na osnovi osvojenih bodova na       tako dobivenoj suženoj ljestvici;
 • ako je broj bodova na tako dobivenoj suženoj ljestvici jednak, bolje je poredan klub koji ima bolju razliku danih i primljenih pogodaka na suženoj ljestvici;
 • ako je razlika danih i primljenih pogodaka na suženoj ljestvici jednaka, bolje je poredan klub koji je postigao više pogodaka.
 • ako je sve gore navedeno identično, onda će se pristupiti ždrijebu.

Utakmice u konkurenciji dječaka i djevojčica rođenih 2002 i mlađe igra se loptom veličine 2, kod dječaka 2004. i mlađe loptom 1, a kod dječaka 2006. i mlađe loptom 0. Igra se službenom loptom koju osigurava organizator turnira.

Za sve ekipe osigurani su obrok i sokovi.

Osigurani su pokali i nagrade za tri prvoplasirane ekipe, te za najboljeg igrača, strijelca, golmana, trenera, te nagrada za fair-play..

 • KAZNE - crveni karton dobiven zbog grubog nesportskog ponašanja (trenera, igrača, službenih predstavnika), naspram službenih osoba, protivničkog ili svojeg igrača, automatski povlači minimalno 1 utakmicu neigranja. Odluke o kaznama donositi će disciplinska komisija u sastavu Marko Brezić, Anto Josić, Jira Ivan. U slučaju nastavka nesportskog ponašanja, uslijedit će udaljavanje istog sa športskog terena i dvorane, a može se donijeti i odluka o isključenju ekipe iz daljnjeg natjecanja.
 • U grupama u prvom krugu, te u razigravanja u utakmicama za 3. do 7. mjesto nema time outa (u daljnjem tekstu TO), a u utakmicama finala i polufinala svaka ekipa ima po jedan TO u trajanju od 30 sek po poluvremenu. Kod isključenja ne zaustavlja se vrijeme. U razigravanju za plasman u slučaju neriješenog rezultata igra se na „zlatni gol“ (podbacivanje lopte i ko prvi zabije gol)
 • Molimo sve klubove da maksimalno poštuju satnicu i raspored igranja utakmica, te moraju biti najmanje 30 minuta prije utakmice u dvorani. Sve ekipe su dužne prijaviti sastav 30 minuta prije utakmice na info pultu, gdje će se provjeravati godišta igrača i ispravnost iskaznica.
 • U toku natjecanja klubovi će redovito dobivati biltene sa rezultatima i tablicama, koji će također biti izvješeni i na info-pultu, a rezultate UŽIVO možete pratiti naSPORTILUSU.
 • Sve ekipe za svaku utakmicu moraju imati dvije garniture dresova. U slučaju istih boja dresova, dresove mijenja drugo imenovana ekipa. Početni udarac uvijek ima prvo imenovana ekipa, osim na utakmicama sa dva poluvremena.
 • Sve ekipe u svakom trenutku moraju imati dokumente sa slikom, kojim mogu dokazati identitet, pripadnost i godište svakog igrača.
 • Ekipa koja sumnja u godište, tj. identitet bilo kojeg igrača, odmah po odigranom susretu uputit će pismenu žalbu vodstvu natjecanja, koje će odmah donijeti odluku koja je konačna. Zbog toga sve ekipe u svakom trenutku moraju imati dokument sa slikom, kojim mogu dokazati identitet, pripadnost i godište svakog igrača.
 • Ekipa koja nastupi sa starijim igračem bit će automatski izbačena sa natjecanja i prijavljena uredovnici HRS-a. 

Svlačionice su protočne i služe samo za presvlačenje. Ekipe imaju na raspolaganju sedam svlačionica. Ekipe svoje stvari nose sa sobom u dvoranu

Za sve ostalo vrijede Propozicije natjecanja HRS-a.

Tournament regulations

12th Handball Youth Tournament MAKSIMIR 2017
June 16-18 2017, Zagreb, Croatia

The tournament is open to Junior Men/women from year of birth 2002 and younger, 2004 and younger and 2006 and younger.

All players should possess and present some identifying document (identity card, passport)

 

Kutak za edukaciju

Tražilica

VeGo sport

U rujnu 2009. potpisan je ekskluzivni dvogodišnji ugovor s tvrtkom VeGo sport za ekskluzivno opremanje športskom opremom i rekvizitima njemačkog proizvođača Alpas.